Πραγματικα φιλοξενη

Η Ελαφονησος

Ελαφόνησος….! καλώς ήλθατε!!

 

Η Ελαφόνησος Λακωνίας, βρίσκεται στο ανατολικότερο πόδι της Πελοποννήσου και πάνω απο τα Κύθηρα σας περιμένουμε σε ένα ευφάνταστο μέρος διακοπών όπου ο συνδυασμός δραστηριοτήτων είναι μοναδικός. Σε μόλις 320 χιλιόμετρα από την Αθήνα σας περιμένουν οι παραλίες του Σίμου και της Παναγίας με τα καταγάλανα νερά της Ελαφονήσου, η γαλήνη που σας παρέχει το μέρος και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ¨ο Γλάρος¨ θα σας αποζημιώσουν πλήρως.

 

Οι παραλιες της Ελαφονησου

 

Ο Σίμος είναι μέσα στις 11 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, η παραλία Σίμος της Ελαφονήσου, σου κόβει την ανάσα με 12 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

 

Τα Νησιά της Παναγίας της Ελαφονήσου. Μια πλήρως οργανωμένη παραλία, γραφική με καταγάλανα νερά, έτοιμη να υποδεχθεί όλους τους επισκέπτες του νησιού μας.

 

Γευσεις

Γαστρονομικές απολαύσεις από ντόπια, πάντα φρέσκα ψάρια, από τα καταγάλανα νερά μας, σας περιμένουν να τα απολαύσετε στις προσεγμένες ταβέρνες του νησιού μας.

 

Νυχτερινοι Περιπατοι

Όσο η νύχτα πλησιάζει, η νυχτερινή ζωή της Ελαφονήσου έρχεται να υπερκαλύψει τις ανάγκες κάθε εκδρομέα.

Πρεπει να δειτε

Παυλοπετρι

Το Παυλοπέτρι είναι μικρή νησίδα απέναντι από την Ελαφόνησο, στη Λακωνία. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από αρχαιότατους χρόνους. Μεταξύ της νησίδας και της ξηράς βρίσκεται αρχαία πόλη, βυθισμένη ελάχιστα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, με ηλικία περίπου 5 χιλιετηρίδων. Για τους ενδιαφερόμενους υπάρχει η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε θαλάσσιες ξεναγήσεις στα νερά της Ελαφονήσου.

Natura 2000

H ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους περιοχή της Ελαφονήσου έχει χαρακτηριστεί ως Τόπος Κοινοτικής Σημασίας του δικτύου NATURA 2000 (GR2540002) -σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 για τη διατήρηση των φυσικών οικοτόπων και της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

 

Αγιος Σπυριδων

Ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο πολιούχος και προστάτης των Ελαφονησιωτών. Ο ναός βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού πάνω σε μια βραχονησίδα που τη στολίζουν θαλασσόκεδρα. Ο Άγιος Σπυρίδωνας κτίστηκε μαζί με τον οικισμό της Ελαφονήσου από τους πρώτους κατοίκους του νησιού που ήρθαν από την Μάνη το 1858 και  ανακαινίστηκε το 1862.

Παναγια η Κατωνησιωτισσα

Η Παναγία η Κατωνησιώτισσα έχει δώσει το όνομα της στην πανέμορφη παραλία του Κάτω νησιού (παραλία Παναγίας) και στις μικρές νησίδες που την περιβάλουν (νησιά της Παναγίας). Ο ναός χτίσθηκε σε ύψωμα, στα ερείπια -σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων- παλιού βυζαντινού ναού, περίπου το 1895. Υλικά και πέτρες χρησιμοποιήθηκαν από τον παλιό βυζαντινό ναό. Στο εσωτερικό του Ιερού διακρίνονται ακόμη παμπάλαιες αγιογραφίες. Γύρω από την εκκλησία υπάρχουν ενδείξεις μυκηναϊκού πολιτισμού (τάφοι και ευρήματα). Λένε, ότι η εκκλησία κατά την αρχαιότητα ήταν ναός της Αθηνάς.

 

Γιορτη των Ψαραδων

Η παραδοσιακή εκδήλωση του ιστορικού Συλλόγου των Ψαράδων της Ελαφονήσου «Η Ελαφόνησος», πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, στην πλατεία του λιμανιού της Ελαφονήσου. Πλήθος κόσμου ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ψαράδων και επισκέπτεται το όμορφο Λαφονήσι, ειδικά για αυτή τη γιορτή. Η βραδιά περιλαμβάνει νησιώτικους χορούς με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, άφθονο κρασί  και φυσικά φρέσκα ψάρια, προσφορά των ψαράδων του τόπου. Συχνά η γιορτή συνοδεύεται από επιμέρους εκδηλώσεις με στόχο την μέγιστη δυνατή απόδοση της ναυτικής παράδοσης του νησιού, όπως προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού του Συλλόγου κ.α. Σε αυτό το αυθεντικό νησιωτικό περιβάλλον κάτοικοι και επισκέπτες γιορτάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δικαίως η Γιορτή του Ψαρά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά – πολιτιστικά γεγονότα της Ελαφονήσου, χαρακτηρίζεται δε, ως μια από τις πιο αυθεντικές παραδοσιακές εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο. Τη γιορτή, θεσμός πλέον για το νησί με το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στη Λακωνία, τιμούν με την παρουσία τους κάθε χρόνο επίσημοι προσκεκλημένοι και άνθρωποι από το χώρο της ναυτιλίας και της θάλασσας.

 

Διαμονη

Ακόμη δεν αποφασίσατε που θα μείνετε; Κάντε κλίκ εδώ.